Brusea audiotour

‘Meerminnen verdrinken niet’ presenteert: de Brusea audiotour. Beleef de vergeten Stormramp van 1911 in ’t Vissersuusje en het Visserijmuseum van Brusea, het museum in Bruinisse.

Beleef de Stormramp van 1911 met de audiotour

In twee aaneengesloten eeuwenoude en historische panden in het centrum van het dorp wordt al jaren het verleden op een prachtige manier verbeeld en gepresenteerd. Nu komt ook de Stormramp van 1911 in Brusea tot leven met de ‘Meerminnen verdrinken niet’ – audiotour.

Snuister door de kamers van ’t Vissersuusje en slenter langs de vaste expositie op de zolder van het Visserijmuseum over de Stormramp. Luister intussen naar het spannende verhaal uit de audiotour en beleef de bange nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober 1911.

 

 

Hoe volg ik de audiotour in Brusea?

In de verschillende ruimtes in Brusea hangen gelamineerde kaarten met een QR-code én webadres erop. Met uw smartphone kunt u de QR-code scannen of het webadres intikken in een webbrowser. Daarna kunt u het bijbehorende geluidsfragment op uw smartphone starten en luisteren.

Audiotour Brusea

Audiotour in ’t Vissersuusje

In ’t Vissersuusje (een monumentale woning gedateerd uit 1860) kunt u kennis maken met het harde en sobere leven van eenvoudige vissersgezinnen van eind 19de en begin 20ste eeuw in Bruinisse. Luister intussen naar het spannende verhaal uit de audiotour:

  1. De bijkeuken: ‘Vosse maalek en hoeie butter
  2. De zondagse kamer / de voorkamer: ‘Een bange nacht
  3. De (woon) keuken: ‘Zelfs de tram lag op het droge
  4. De doordeweekse kamer / naaikamer: ‘Een verloren vloot

Audiotour in het Visserijmuseum

In het Visserijmuseum is een vaste expositie over de Stormramp van 1911 te vinden. Bekijk de foto’s, luister naar het fragment en beleef de bange nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober 1911.

  1. De zolder: ‘Het einde van de Langendam

Boek kopen? Natuurlijk in ’t winkeltje!

Meerminnen verdrinken niet is een spannend, historisch verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen en personages. Over Bruinisse, de stormramp en een meisje… Als de audiotour u nieuwsgierig heeft gemaakt, koopt u het natuurlijk in ’t winkeltje van Brusea!