Bolusbakken

Een bolus is een bolus? Mooi niet!

U staat er versteld van hoeveel zelfgemaakte creatieve culinaire objecten als bolus in Brusea worden verorbert. Logisch, want zelf bolussen bakken is een echte ervaring.

Elke woensdagmiddag tijdens de maanden juli en augustus worden in Brusea demonstraties bolusbakken verzorgd. Maar het hoeft niet bij een demonstratie te blijven. U kunt zelf de handen uit de mouwen steken en trachtten een fraai Zeeuws product te fabriceren. Volwassen of kind, iedereen is welkom. Het bolusbakken wordt u geleerd door deskundige en verantwoorde bakkers.

Vooral kinderen zien wij zich graag uitleven. Ook buiten de maanden juli en augustus. Als u met een groep kinderen of met een schoolklas ons museum bezoekt dan kunnen zij zich te buiten gaan aan vers gegist deeg, bruine suiker en hun eigen inventiviteit. Bolus gegarandeerd!

Groepen van ten minste 10 kinderen zijn altijd welkom. Na afloop van dit avontuur krijgen ze, vaak tot hun grote trots, ook nog een officieel diploma Bolusbakker uitgereikt.

En dan begint het smullen, eventueel met een glas fris. Vaak is het voor de vrijwilligers een even groot genieten als voor de bakkers in spe.

Zelf bolussen bakken is een echte ervaring.

Officieel diploma Bolusbakker