Visserboeldag in Bruinisse

Een kruising van ‘Tussen kunst en kitsch’ en ‘Van onschatbare waarde’

Datum: 6 juli 2019

Een boeldag is afgeleid van een oud Nederlands begrip. In het verleden sprak men van een boedelhuis of een erfhuis. Hiermee werd bedoeld een huis met inboedel van een overledene waar geen erfgenamen van bekend waren of waar de erfgenamen meer geïnteresseerd waren in geld dan in goederen. De boedel en het huis, als dat eigendom was van de overledene, werd dan bij opbod verkocht. Boeldag is dus een heel oud begrip.

Brusea bestaat uit het Visserijmuseum en een in originele staat verkerende visserswoning uit 1860, genaamd ’t Vissersuusje in Bruinisse. Brusea blaast de oude gewoonte van een boeldag nieuw leven in. Om de naam van dit oude mosseldorp eer aan te doen krijgt deze dag de toevoeging Visserboeldag. Op zaterdag 6 juli organiseert Brusea in samenwerking met Vendu Rotterdam een taxatiedag gevolgd door een veiling bij opbod.

Bijzondere voorwerpen duiken op

Gratis aanmelden

Tijdens deze dag kan iedereen zich gratis aanmelden om voorwerpen te laten taxeren door een deskundige en gecertificeerde taxateur van Vendu Rotterdam. Deze taxateur, Roel Goedhart, zal zeer deskundig advies geven over meegebrachte spullen, zoals schilderijen, zilver, juwelen, design, Art Deco, Aziatische kunst & Chinees porselein. Eventueel kunnen voorwerpen ter plaatse ingenomen worden voor een veiling.

Waar en wanneer?

De Visserboeldag vindt plaats in het museum aan de Oudestraat 23 – 4311 AV in Bruinisse. Het beloofd een spectaculaire dag te worden.

Het museum opent haar deuren om 10:00 uur. Als men denkt over iets bijzonders te beschikken kan men zijn of haar bezit kosteloos laten taxeren. Iedereen die hiervoor in aanmerking wil komen, maar ook zij die dit gebeuren wel eens van dichtbij mee wil maken, moet slechts € 4,- entree betalen, waarbij een bezoek aan Brusea is inbegrepen.

Taxeren & de veiling

Het taxeren vindt plaats van 10:00 tot 12:00 uur. Daarna is er een pauze tot 12:30 om door te gaan tot 14:00 uur. Gedurende die periode kan men smullen van originele, ter plaatse gebakken Bruse bolussen.

Tussen 14:00 en 15:00 is er een pauze waarin er demonstraties mossel koken worden gegeven. Uiteraard kunnen deze ter plekke verorbert worden.
Om 15:00 uur begint de veiling van objecten die ter verkoping worden aangeboden. Altijd spannend om te zien wat zaken opbrengen, maar leuker nog zelf bieden. Afhankelijk van het aantal aangeboden objecten eindigt de Visserboeldag omstreeks 16:30 uur.

Vooraf aanmelden

Vooraf aanmelden is verplicht, met vermelding van de goederen die worden meegenomen, via taxatiedag@vendurotterdam.nl. De aanmelders worden ingedeeld in tijdsblokken van een uur, waarbinnen hun goederen worden getaxeerd.
De inschrijving staat open voor iedereen die denkt over iets bijzonders te beschikken.

De Visserboeldag beloofd een speciale dag te worden die u zeker niet mag missen.