Doe-us!

Een tweejaarlijks cultuur-educatieproject voor alle groepen 7 en 8 van het primair onderwijs 

Doe-us! is een tweejaarlijks cultuur-educatieproject voor alle groepen 7 en 8 van het primair onderwijs op Schouwen-Duiveland, georganiseerd door zeven musea op het eiland:
Brouws Museum, Brusea, Museum de Burghse Schoole, Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg, Museumhaven Zeeland, Stadhuismuseum Zierikzee en het Watersnoodmuseum, verenigd in de Vereniging Musea Schouwen-Duiveland (VMSD).

Doe us! heeft een actief karakter. De scholen bezoeken in de projectweek van 28 oktober t/m 1 november 2019 op één dag 2 verschillende musea. Door middel van doe activiteiten, rondleiding en speurtochten maken ze kennis met het museum, de verhalen die er worden verteld over het eiland Schouwen-Duiveland en werken ze aan kern- en leerdoelen van het basisonderwijs. Elk museum richt zich op zijn eigen thema, waar de collectie en de doe-activiteit voor Doe us! goed bij aansluit.

Door dit project zullen de leerlingen en begeleiders in aanraking komen met de verhalen van zeven musea en zo meer te weten komen over het eiland waarop ze wonen. Zo ervaren de leerlingen dat hun eigen omgeving betekenisvol is wat een bijdrage levert aan de verbondenheid en betrokkenheid met hun eiland Schouwen-Duiveland.

In Brusea leert de klas alles over de mosselvisserij. Het thema is ‘Van mosselzaad tot lijm”. Hiervoor is een leuke lesbrief ontwikkelt die de leerlingen na het bezoek thuis of op school kunnen invullen. Deze brief kunt u in deze rubriek downloaden
Verder gaan ze knutselen met mosselschelpen en mogen de leerlingen zelf een heuse Zeeuwse bolus bakken, waarna ze bij (altijd) goed resultaat zelfs een heus diploma krijgen uitgereikt.

Geplaatst door Brusea op Vrijdag 2 oktober 2015

 

Naar Doe us! Wordt zowel door de leerlingen als door de vrijwilligers van Brusea reikhalzend uitgekeken.