Bron: PZC.nl

BRUINISSE – Een nieuwe buitenkeuken voor visserijmuseum Brusea, nieuwe discolampen voor jeugdsoos De Pul en een getijdenbak aan de dijk bij Bruinisse. Het vissersdorp aan de Oosterschelde krijgt in totaal bijna 20.000 euro te besteden vanuit het Windfonds Krammer. Woensdagavond zijn de cheques uitgereikt aan vijf projecten in de regio.

De museumvoorzitter is vanzelfsprekend dolblij met het geld uit het Windfonds. ,,We zijn op zoek gegaan naar sponsoren, maar in deze tijd houden alle ondernemers – zeer begrijpelijk – de hand op de knip, dus we kregen nul op het rekest. We hebben dat uitgelegd bij het Windfonds en kregen toen het bedrag voor bijna de hele keuken.” Bijna, want de keuken is niet compleet zonder rolluiken om hem af te sluiten. Daarvoor worden toch nog sponsoren gezocht. ,,We hebben al toezegging gekregen dat het Windfonds ook de rolluiken bekostigt als we het geld niet bij elkaar krijgen.”

Het museum is na de zomer dichtgegaan. ,,We werken met oudere suppoosten en het is dan niet verstandig om open te gaan. We hadden wel gezichtsschermen geregeld, maar we merkten dat de suppoosten er zelf wat angstig in stonden en daardoor was de bezetting ook al wat beperkt.” Die angst is volgens Van Dommele niet onterecht, want zelf weet hij wat corona kan aanrichten. Hij is zelf in oktober besmet geraakt en heeft zelfs in het ziekenhuis aan het zuurstof gelegen. ,,Ik ben 47 en was kerngezond. Ik was flink verkouden en werd positief getest. De dag erna werd ik heel ziek en uiteindelijk werd ik zelfs in het ziekenhuis opgenomen.” Het gaat nu weer de goede kant op met hem, maar hij heeft nog last van naweeën zoals een hese stem.