Nieuws & agenda

Brusea is een museum voor jong en oud. Voor alle nationaliteiten. Voor scholen en verenigingen.

2e Pinksterdag

Op maandag 2e Pinksterdag is Brusea gesloten. De rest van de week zijn wij weer open van 13.30u tot 16.30u.

Lees meer

Vaderdagkadootjes

Op 18 juni is het vaderdag. Bent u nog op zoek naar een kadootje voor vaderdag? We hebben weer leuke spulletjes in de museumwinkel, heeft (O)pa bijvoorbeeld al echte ZEELANDsokken?

Lees meer

We zijn weer open!

Onze vrijwilligers hebben afgelopen winter hard gewerkt en het resultaat mag er zijn, komt u binnenkort de vernieuwde winkel bekijken? We zijn weer geopend op maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30.Loop gerust eens binnen.

Lees meer

Onderhoud Brusea

Het onderhoud is inmiddels afgerond en Brusea is klaar om de eerste bezoekers vanaf 11 april te ontvangen. 

Lees meer

Audiotour

Sinds april 2022 is het mogelijk om het museum te bezoeken met behulp van de audiotour. In het visserijmuseum en het vissersuusje worden de verhalen in het Nederlands en Duits verteld die bij de verschillende attributen horen. Verder is er een film in de grote zaal in het Nederlands, Duits, Engels en Frans die u zelf kunt opstarten.

Lees meer
Een nieuwe buitenkeuken voor visserijmuseum Brusea

Een nieuwe buitenkeuken voor visserijmuseum Brusea

Bron: PZC.nl BRUINISSE - Een nieuwe buitenkeuken voor visserijmuseum Brusea, nieuwe discolampen voor jeugdsoos De Pul en een getijdenbak aan de dijk bij Bruinisse. Het vissersdorp aan de Oosterschelde krijgt in totaal bijna 20.000 euro te besteden vanuit het Windfonds...

Lees meer
Beleef de storm van 1911

Beleef de storm van 1911

Brusea audiotour ‘Meerminnen verdrinken niet’ presenteert: de Brusea audiotour. Beleef de vergeten Stormramp van 1911 in ’t Vissersuusje en het Visserijmuseum van Brusea, het museum in Bruinisse. Beleef de Stormramp van 1911 met de audiotour In twee aaneengesloten...

Lees meer
De Bolus

De Bolus

Hoewel iedereen de Zeeuwse bolus kent is deze niet zo Zeeuws als wordt aangenomen.

Lees meer

Archief